O nama

O PREDUZEĆU ELHA D.O.O.

Firma ELHA Gradnja d.o.o. osnovana je 2013. godine, kao društvo za proizvodnju, građevinarstvo i usluge sa inostranim i domaćim osnivačkim kapitalom. Danas se firma bavi, ne samo, visoko i niskogradnjom nego i uvozom, izvozom, iznajmljivanjem i servisiranjem automobila.

Svoj uspjeh, firma duguje i pomno odabranoj radnoj snazi koja je sa nama od osnivanja. Tim se sastoji od 20 radnika, među kojima su školovani tesari, zidari, armirači, automehaničari i autolimari te diplomirani inženjeri, ekonomisti, računovođe i pravnici. Filozofija stalnog ulaganja u budućnost očituje se i u postojanom ulaganju u novu opremu i građevinsku tehniku, koja omogućava moderan pristup vođenju građevinske operative.

U periodu od samog osnivanja firme pa do danas smo za druge investitore preuzeli ulogu izvođača radova, učestvovali u izgradnji raznih objekata te učestvovali u realizaciji projekata iz različitih oblasti građevinarstva, kao što su: izgradnja stambeno-poslovnih objekata, stambeno-apartmanskih objekata, poslovnih dvorana-hala, benzinskih pumpi, realizacija autocesta te donacija u izgradnji i realizaciji privatnih kuća, kulturno sportskih terena i pojedinih vjerskih objekata.

Osim radne snage za izvođenje građevinskih radova i stručnog osoblja, firma ELHA Gradnja posjeduje brojnu opremu i mehanizaciju za obavljanje svojih djelatnosti: metalnu montažnu i drvenu šperovanu oplatu, drvene tregere, metalne podupirače, građevinske dizalice i kranove, teretne kamione (kipere), kamion sa kranom, šleper, bager (rovokopač), višenamjenska transportna-putnička vozila te kompletan alat, mašine i uređaje za obavljanje građevinsko-zanatskih radova, koju skladišti u vlastitoj poslovnoj zgradi u Ilijašu, ul. Bosanski put bb, u kojoj se, pored kancelarije u Sarajevu na adresi ul. Armije RBiH 1, nalazi i druga kancelarija firme.

2014. godine je započet prvi projekat firme – Stambeno-poslovni kompleks povrsine 10.000 m2 u kojem se danas nalazi 108 sambenih jedinica i 60 garažnih mjesta. Projekat je uspješno završen 2016. godine, kada su se u septembru iste godine uselili i prvi stanari. Ovaj stambeno-poslovni kompleks se nalazi na adresi Armija RBiH u Sarajevskom naselju Kromolj.

Stručnost kadrova, moderna tehnološka oprema i fleksibilan pristup izvođenju radova garantuje klijentima firme ELHA Gradnja d.o.o. usluge i proizvode evropskog kvaliteta te poštivanje specifičnih, individualnih zahtjeva i želja.